Na ruim 22 jaar naar Hongarije te reizen en daar ondertussen ruim 8 jaar een huis te hebben, is de kogel door de kerk. Wij hebben ons huis in Hongarije verkocht. Dat betekend zeker niet dat we nooit meer naar Hongarije gaan.

Eigenlijk waren we niet van plan te verkopen, maar ik had het in de stille verkoop gezet. De reden hiervoor was toch met name het onderhoud op afstand. Degene die het voor ons de laatste 5 jaar had bij gehouden (Theo) was vorig jaar veel te jong overleden en toen begon het regelen van onderhoud op afstand weer helemaal opnieuw. Om een lang verhaal kort te maken: 48 uur na het aanmelden voor de stille verkoop kreeg ik een telefoontje. “Ik heb een kijker”. Nog 24 uur later was het huis verkocht.

Dat dit rauw op ons dak viel moge duidelijk zijn. Maar na vorig jaar 2 onderhoudsreizen extra, dit jaar weer twee extra onderhoudsreizen, moet je ook realistisch zijn. Dat is gewoon niet handig.

Ondertussen zijn de spullen die we mee terug willen nemen voor een groot deel ingepakt en zal de terugreis aankomende dagen gaan plaats vinden.

Wij hebben Hongarije indertijd gekocht om in Nederland de festivals in onze achtertuin te ontvluchten (Dance-Valley, Dutch-Valley, Latin-Valley). In Hongarije hadden we ondertussen ook alles voor elkaar kwa opstal en infrastructuur, al moest het huis wel volledig een onderhoudsbeurt hebben.

In de corona tijd hebben wij ons huis in NL verkocht en een boerderij in Drenthe terug gekocht. 1,7 hectare in Hongarije en 2,4 hectare in NL is gewoon niet praktisch om te onderhouden.

Voorlopig in Nederland verder en dan zeker nog wel naar Hongarije op vakantie (maar niet meer in een eigen huis).

Door Sander Schippers

Na twee keer mede-eigenaar geweest te zijn van een internet onderneming te weten: * VuurWerk Internet - 1996 - 1999 * Cambrium/Tweak - 2002-2012 Ben ik nu alweer enige tijd als ZZP'er bezig. (2012-heden) Alhoewel m'n hart ligt bij softwareontwikkeling/netwerken ben ik dus wel all-round. Liever geen windows. Maar voor VPN's, BGP/OSPF en talen als Ruby on Rails, Javascript, PHP draai ik m'n hand niet om.