Dingen uitproberen is altijd belangrijk. Zo had ik hier 2 x de Shelly 1PM Mini Gen 3 ingebouwd in een paal voor de tuinverlichting.

Eindelijk een padverlichting die ik op afstand kon uitzetten. Met nadruk op “kon”. Plotseling stopte het er mee.

Beide units verdwenen op ongeveer dezelfde tijd uit de DHCP server (en kwamen daar nooit meer terug).

In eerste instantie dacht ik aan vocht, maar ik heb het zelf aangelegd, dus dat zit meestal wel goed. Eindelijk tijd gevonden om op onderzoek uit te gaan. 2 nieuwe geplaatst. Iets met ezel en steen? De oude open gemaakt en wat blijkt …

Waarschijnlijk overspanning na een onweersbui. Wel dus iets om over na te denken.

Door Sander Schippers

Na twee keer mede-eigenaar geweest te zijn van een internet onderneming te weten: * VuurWerk Internet - 1996 - 1999 * Cambrium/Tweak - 2002-2012 Ben ik nu alweer enige tijd als ZZP'er bezig. (2012-heden) Alhoewel m'n hart ligt bij softwareontwikkeling/netwerken ben ik dus wel all-round. Liever geen windows. Maar voor VPN's, BGP/OSPF en talen als Ruby on Rails, Javascript, PHP draai ik m'n hand niet om.