Het leuke van langer lopende projecten is, dat er ook wel eens “overige” vragen komen. Zo nu de vraag: Kan jij iets schrijven om bepaalde analyse acties op aandelen uit te voeren voor …. We willen best wel wat aandelen analyseren.

Degene was zelf al in Python begonnen en ze hadden gezegd: “hij komt met Ruby on Rails aan”.

De verassing was dan ook groot, toen ik zei: maak het in excel; die kennis is waardevoller en dat is geschikt voor het analyseren van grotere hoeveelheden data.

Kan je helpen? Uiteraard. Eindelijk eens een projectje om een keer in excel te maken. Iets wat serieus is en gebruikt gaat worden

Eerste versie draait ondertussen, alleen moet er toch nog een scriptje geschreven worden om op een makkelijke manier data op te halen.

Dat doen we deze keer maar in PhP; het bash scriptje draait niet lekker op windows. Nog anderhalve dag knutselen en dan is er een keer een project in Excel gerealiseerd. (En het volgende excel ding staat alweer op de stapel).

Wel opvallend is, dat de verwerkingstijd op een M1 Mac met excel veel sneller is dan op een recente i7 windows PC. Dat had ik niet verwacht.

Door Sander Schippers

Na twee keer mede-eigenaar geweest te zijn van een internet onderneming te weten: * VuurWerk Internet - 1996 - 1999 * Cambrium/Tweak - 2002-2012 Ben ik nu alweer enige tijd als ZZP'er bezig. (2012-heden) Alhoewel m'n hart ligt bij softwareontwikkeling/netwerken ben ik dus wel all-round. Liever geen windows. Maar voor VPN's, BGP/OSPF en talen als Ruby on Rails, Javascript, PHP draai ik m'n hand niet om.