Tweede week quarantaine

... by A. Schippers in 29-3-2020

De Corona Crisis deel 2 van vele.

Week 2 van onze ophokplicht zit er ondertussen op. Ik ben nog steeds dagelijks naar m'n werk. Maar dat voelt wel heel vreemd. Er zijn bedrijven open, maar er is ook een hoop dicht of draait op halve kracht.

Reclames op de TV gaan nog steeds op de oude voet door en de Kruidvat is nog steeds voordeliger.

Eerst de schoorsteenveger afgemailed; dat kan ook een half jaar later.

De makelaar maar eens gebeld, want ons huis zou opnieuw op Funda worden geplaatst na de winterstop. De buren hadden ondertussen net hun huis verkocht. Ze hadden het nog hardstikke druk, maar dan wel in het voordeligere segment. Soms wel 15 bezoeken op 1 huis, maar wel met extra hygiene maatregelen. Ik zag dat niet zitten, met een kind in huis en dan de stress van "weer kijkers". Dus ons huis is wel te koop, maar alleen in de stille verkoop.

De besmettingsgraad binnen Velsen is nu ongeveer 1 op 1200. De kans, dat je dus iemand "treft" bij boodschappen doen is gestegen van verwaarloosbaar naar meer dan 1%.

Ondertussen gaat Thijmen met z'n schoolwerk de laatste dagen wel wat soepeler. Rekenen is ondertussen helemaal af en ook taal gaat best wel redelijk. Wel merken we, dat de concentratie tot een uur of 12 nog wel gaat, maar het daarna toch echt wel klaar is.

Om het rekenwerk wat handiger te doen, heb ik een getallen lineaal in elkaar geknutseld (of eigenlijk, heb ik het bedacht en heeft iemand anders het netjes op maat geknipt). Stickertjes er op en ik denk dat het werkt.

Nog wat contact met Hongarije, waar de afsluitngen allemaal wat serieuzer zijn dan hier in NL.

Al met al, wederom een rare week, maar we zijn er nog lang niet.