Nieuwe Vaatwasser

... by A. Schippers in Doofpot 2020-01-12

Nu ben ik dus best wel handig, al zeg ik het zelf. Dus toen ik het huis kocht, zat daar een vaatwasser in. Deze is best wel een paar keer stuk gegaan, maar met diverse reanimatiepogingen heb ik de levensduur toch wel weten te rekken tot 21 jaar.

Toen ik dus - ondertussen pas 6 jaar geleden - een nieuwe vaatwasser kocht, zijn we uitgebreid gaan informeren in vaatwasserland en we wilden - gezien de goede ervaringen met de vorige - wederom een Bosch of Siemens.

Met de gedachte, weer 20 jaar tegen dat ding aan te kijken, hebben we dus gekozen voor het topmodel binnen die lijn. Maximaal energiezuinig en authisme optiepakket (besteklade).

Na ons al enige tijd te ergeren aan dit profesionele apparaat (hij droogt niet goed), hadden we in ons andere huis ook bosch apparatuur. We hebben hier (NL) de 6 serie, in hongarije de goedkopere 4 serie. In hongarije is alles keurig droog en schoon en in NL is het ...

Nu kregen we storing E15. Lekkage. Machine uit elkaar gesloopt en geconstateerd dat er inderdaad lekkage was, maar zonder een volledige demontage van het apparaat was het niet te achterhalen, waar de problemen zaten. Omdat het apparaat pas 6 jaar oud is, heb ik Bosch er bij gehaald; ik vind het namelijk verantwoordelijkheid van de fabrikant dat ze een goed produkt leveren...

Om een lang verhaal kort te maken: * er zat lekkage bij het pomphuis (kon je alleen zien als je de voorkant demonteerd) * er zat lekkage in de klep; de isolatie was helemaal beschimmeld * de scharnieren waren doorgezakt * knik in de klep (dat is Bosch niet aan te rekenen)

Reparatiekosten boven de 500 euro. (Voor een apparaat van 6 jaar oud).

Ze boden gelijk een coulanceregeling aan. Die heb ik maar geaccepteerd. Ze wilden meewerken aan vervangen voor een goedkopere serie. Nu dus maar gekozen voor een goedkoper model (als zo'n ding maximaal 6 jaar mee gaat, koop je iets wat nu gangbaar is).

Gisteren dus eindelijk de nieuwe machine ingebouwd. Binnen anderhalf uur zat hij netjes op de plek van de oude en was de oude machine naar buiten gezet.

En dan kan je toch weer ontzettend blij zijn met droge tefal pannen en droog plastic wat meegewassen wordt.

Dan maar iets minder milieu en 6 liter water per keer meer, maar geen discussie meer over een kletsnatte vaat.

Foto 1