Na al een aantal systemen voorzien te hebben van de laatste PFSense update, ging het nu een keer fout. Helaas wel op een plek waar ik niet zo makkelijk bij kon.

Ik gebruik BGP in combinatie met o.a. IPsec VTI tunnels en Wireguard. Recentere configuraties gebruiken wireguard, maar dit was dus een wat oudere configuratie.

De BGP sessies bleven ongeveer 3 minuten staan en vielen daarna weg, waarna verloop van tijd, het spelletje opnieuw begon.

Om een lang verhaal kort te maken; de workaround is: de Firewall State Policy weer terug te zetten op Floating. Daarna werkt het meteen (zoals voorheen).

Voor het vinden van een echte workaround om IPSec ook lekker in de nieuwe versie draaiend te krijgen, heb ik helaas nog geen tijd gevonden.

Hopelijk kan ik hier iemand mee helpen. De oplossing was te vinden op het forum van Netgate

Door Sander Schippers

Na twee keer mede-eigenaar geweest te zijn van een internet onderneming te weten: * VuurWerk Internet - 1996 - 1999 * Cambrium/Tweak - 2002-2012 Ben ik nu alweer enige tijd als ZZP'er bezig. (2012-heden) Alhoewel m'n hart ligt bij softwareontwikkeling/netwerken ben ik dus wel all-round. Liever geen windows. Maar voor VPN's, BGP/OSPF en talen als Ruby on Rails, Javascript, PHP draai ik m'n hand niet om.