Zo’n 8 jaar geleden heb ik – bij de oprichting van Wireless-Everywhere – de eerste satelliet verbinding geleverd via Tooway.

Indertijd heb ik er heel serieus plannen mee gemaakt en aanvullende diensten ingericht.

Na een paar installaties kwam ik er toch achter, dat ik het installeren van dit soort dingen op iemand anders z’n huis, nou niet het meest leuke vond om te doen.

Het is dus daarna altijd een bij-product gebleven.

De laatste verbinding was voor mijzelf en werkt (nog) in Hongarije. Maar ook daar kan ik tegenwoordig als alternatief 4G krijgen.

Dus met gemengd gevoel heb ik de laatste verbinding nu ook opgeheven (per 30/3/2020).

Mocht je op zoek zijn naar een satelliet verbinding, zoek dan op “Rian BV” en probeer het gerust uit. Behalve dan een hoge latency is er weinig op de verbinding aan te merken, zeker als je niks aan alternatieven kan krijgen.

Door Sander Schippers

Na twee keer mede-eigenaar geweest te zijn van een internet onderneming te weten: * VuurWerk Internet - 1996 - 1999 * Cambrium/Tweak - 2002-2012 Ben ik nu alweer enige tijd als ZZP'er bezig. (2012-heden) Alhoewel m'n hart ligt bij softwareontwikkeling/netwerken ben ik dus wel all-round. Liever geen windows. Maar voor VPN's, BGP/OSPF en talen als Ruby on Rails, Javascript, PHP draai ik m'n hand niet om.